Categorie
Constructie
klant
PROBO

Poort van Noeveren | Projectontwikkelaar Mechelen

Op een boogscheut van het commerciële centrum van Boom en in de onmiddellijke omgeving van scholen en openbaar vervoer. Uitstekende bereikbaarheid met de auto voor Antwerpen – Mechelen – Brussel. Gelegen in het hart van de Rupelstreek. Trendy en jonge ligging met de Rupeldijk vlakbij waar je prachtige fiets- en wandelroutes kan maken. Het nabij gelegen Provinciaal Recreatiedomein “De Schorre” is ideaal om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven.

Het is er zalig vertoeven in de oude kleiput en een ware troef om aan verschillende georganiseerde activiteiten deel te nemen zonder de geluidshinder of de overlast van het drukke verkeer en de bezoekers te moeten ondergaan in de omgeving van de woning. De industriële geschiedenis van Noeveren heeft zich op een indrukwekkende manier ontwikkeld

en heeft hierdoor zijn stempel gedrukt op de landschappelijke vormgeving. Het industriële landschap, uniek op wereldvlak, werd door het Vlaams Gewest opgenomen als beschermd dorpsgezicht. De belangrijke site “Frateur” werd volledig gerestaureerd en omgevormd tot een museum met een aantrekkelijk toeristisch en cultureel aanbod.